« Takaisin

AE STBA antimikrobinen hiertomassa

Armeka STBA antibakteerinen epoksihiertomassa (AE STBA)

Armeka STBA antibakteerinen hiertomassaepoksi on erittäin vahva teollisuuspinnoite vaativaan käyttöön korkean hygienian tiloihin. Kaksikomponenttinen epoksihiertomassa koostuu epoksisideaineesta ja värjätyistä valikoiduista kvartsihiekkakiteistä, sekä hopeaan perustuvista komponenteista jotka tekevät pinnoitteesta antibakteerisen. Antibakteerinen pinnoite estää bakteerien kasvua. Tehdyissä VTT:n viljelykokeissa Armeka STBA tehoaa mm. stafylokokki-, koli-, salmonella- ja listeriabakteereihin. Kolloidinen hopea tarkoittaa mikroskooppisen pieniä hopeahiukkasia, jotka jakautuvat pysyvästi ja tasaisesti kaikkialle epoksimassaan. Näin massan antibakteeriset ominaisuuden säilyvät myös pinnoitteen kuluessa.

Armeka STBA hiertomassaepoksi kestää erittäin hyvin raskasta liikennettä, sen puristus- ja vetolujuus on monta kertaa korkeampi kuin minkään betonilattian. Armeka STBA epoksilattian elinikä on 20-30 vuotta. Pinnoite on myös kemiallisesti erittäin kestävä, se kestää rasvoja, öljyjä, maitohappoa, emäksisiä pesuaineita, bensiiniä, rikkihappoa jne. Pinnoite ei sisällä lainkaan liuottimia ja se on edullinen ylläpitää. Armeka STBA sopii erinomaisesti lääketeollisuuteen, elintarviketeollisuuteen, laboratorioihin, terveydenhuollon sektorille, puhdastiloihin jne.

Pinnoitteen nimellispaksuus on 3,0mm, mutta se voidaan tarvittaessa tehdä myös paksumpana. Pinnoitteen väri määräytyy käytettävän hiekkaseoksenvärin mukaan.