« Takaisin

AE CN Kuumankestävä pinnoite

AE CN on ainutlaatuinen keraaminen ja kuumankestävä, erikoiskäyttökohteisiin suunniteltu kaksikomponenttinen hybridipinnoite. Tuote on luonteeltaan hydrofobinen ja siten vahvasti korroosiota torjuva, kiinnijäätymistä estävä ja on helposti puhtaana pidettävä. Pinnoite muodostaa korkeakiiltoisen pinnan, jolla on pieni pintajännitys ja on erittäin sileä sekä vähähuokoinen.Pinnoite voidaan tarvittaessa tehdä myös mattapintaisena. Hybridiluonteensa ansiosta pinnoite yhdistää epoksi - ja silikonihartsien etuja – korroosio ja kemiankesto yhdessä UV-keston ja vähäisen kellastumisen kanssa.

AE CN-pinnoite on yhteensopiva Armeka STB, SL ja SLE pinnoitteiden kanssa. Tyypillinen käyttökohde ovat valmistuskeittiöiden lämpökuormitukselle altistuvat alueet, kuten patojen alla olevien kaivojen ympäristö tai muu lattiapinta joka altistuu ajoittain kuumille tai jopa kiehuville nesteille tai rasvoille. AE CN-nanopinnoite levitetään yleensä sävyttämättömänä vähintään 12 tuntia aiemmin asennetun STB-hiertomassaepoksin päälle. Kerrospaksuus on vähintään 125μm. Koska pinnoite on ohut ja kirkas, jää varsinaisen lattiapinnoitteen väriyhdistelmä näkyviin päälle asennetun ”lakkapinnoitteen alta”. AE CN-nanopinnoite asennettuna epoksihiertomassan päälle on siisti, saumaton ja kestävä ratkaisu monenlaisiin tiloihin.

Pinnoite kovettuu käyttökuivaksi ilmankosteudesta riippuen 12-24 vuorokauden aikana asennuksesta. Muun massapinnoitteen asennuksen välittömässä yhteydessä pinnoitus vaatii vain yhden työvaiheen lisää.

Mikäli pinnoitettavan lattian lämpörasitus on luonteeltaan jatkuvaa tai pitkäkestoista, esim. lattiaan tuntikausia suihkuavaa vesihöyryä tai jatkuvasti valuvaa kiehuvaa vettä, ei nanopinnoite sovellu pinnoitteeksi, sillä lämpö alkaa ajan kanssa siirtyä pinnoitteen läpi alla olevaan hiertomassapinnoitteeseen, joka alkaa vaurioittaa massapinnoitteen sideainetta tai muuttaa sen väriä tai rakennetta. Tällöin tulee miettiä muunlaisia ratkaisuja kohteen pinnoittamiseksi.

Myös vanhoja akryylipinnoitteita ja epoksimassapinnoitteita voidaan käsitellä AE CN -nanopinnoitteella.